Vakantie voornemens vasthouden

Vakantie Voornemens Vasthouden

Als je vakantie hebt, wordt het vaak wat makkelijker om te relativeren. Je kunt dan immers letterlijk en figuurlijk meer afstand nemen van de dagdagelijkse dingen.

Je hoeft even niks van jezelf. Die paar weken op een jaar dat je jezelf toestaat om echt te ontspannen en tot rust te komen. Ineens lijken die dingen waar je op je werk of in alle drukte thuis nog zo mee zat, iets minder heftig geworden. Het is er wellicht nog wel, maar het voelt alsof die hele scherpe randjes er even vanaf zijn.

Poeh poeh even ademhalen

Wat is het toch een verademing om even niet in die malle molen mee te hoeven draaien. Je kunt weer op adem komen, je komt tot rust en – heel belangrijk – je ontdekt de voordelen van die rust. Je krijgt meer ruimte van binnen, het voelt een stukje opgeruimder op de een of ander manier.

Je hoeft feitelijk alleen maar te zijn. Je haalt weer rustig adem. Je kunt beter genieten. Je maakt elke dag tijd om leuke dingen te doen. Dat hoeft niet te betekenen dat je elke dag op pad gaat. Dat kan ook juist een dag op het strand of aan het zwembad zijn. Je leeft meer bij de dag, je kijkt hoe het komt en waar je op dat moment het meeste zin in hebt.

Wat een verademing om even niet in die malle molen mee te hoeven draaien.

Doordat je zo in die rust bent en je dat fijne vakantiegevoel optimaal aan het beleven bent, komt er ruimte om (on)bewust stil te staan bij een aantal dingen. Soms juist op die momenten, omdat je er dan niet zo (krampachtig) mee bezig bent. Er ontstaat ruimte voor nieuwe ideeën of inzichten. Het lukt je om een vraagstuk waar je al een tijdje mee zit op te lossen of je ziet in ieder geval wat de eerste stap is die je kunt zetten. Je krijgt helderheid, je wordt je bewust van je eigen gedrag, gedachtes of gevoelens wat vervolgens weer kan leiden tot antwoorden.


Maak een begin aan jouw eigen journey!

Ontvang gratis Journey Talks, exclusieve content en een sneak peek in de YTJF Community.

Ander licht laten schijnen

Wat prettig om daar eens de tijd voor te nemen. Je vraagt je af hoe het zou zijn als je dit veel vaker zou ervaren. Dus niet alleen tijdens die paar weken (aaneengesloten) vakantie op een jaar, waarvan je vaak de eerste week al hebt ingevuld door los te komen en om te schakelen naar de vakantie-modus.

Wanneer ik in de zon lig dan laad ik niet alleen op, ik kom dan ook tot de beste ideeën. Het lukt me dan om een ander licht te laten schijnen op de dingen die me bezig houden. Mensen moeten altijd lachen als ik het zeg, maar eigenlijk ben ik dan dus gewoon super ontspannen en efficiënt ‘aan het werk’. Het zal niet de eerste keer zijn dat ik dan iets daarna met ‘iets nieuws’ op de proppen kom.

Van ruis naar rust

Dat gebeurt niet wanneer ik uren naar m`n computer zit te turen. Kan ik inspiratie gebruiken, wil ik een oplossing of zoek ik een nieuw idee, dan neem ik gas terug. Ik zorg eerst dat de rust wederkeert, want ik weet inmiddels dat daarna de oplossingen, ideeën en nieuwe creaties als vanzelf weer zullen volgen. Eerder dienen die zich niet aan.

Vaak is een van de wensen voor de vakantie dat je weer even rust krijgt. Je hebt een drukke periode achter de rug. Je hoofd zit vol, je kan niet meer zo helder denken, hebt misschien fysieke klachten gekregen daardoor en je voelt aan alles dat je gewoon rust wilt.

En van rust naar raad

Je merkt wat die rust met je doet en welke voordelen je erdoor ervaart. Je weet het zeker: dit wil je vaker en hier wil je meer van. Voor je het weet, volgt er een lijstje met goede voornemens. Je wordt al enthousiast bij het idee alleen al, want je lijkt toch wel gek zeker dat je hele jaar door maar zo aan het rennen bent. Dat ga je voortaan anders doen. Zo, dat lucht op. Wat een heerlijk vooruitzicht.

Welke goede voornemens heb jij dit jaar in je koffer mee naar huis genomen of in de achtertuin ontdekt? Hoe zorg jij ervoor dat je deze in de praktijk kunt brengen? Lukt dat probleemloos of ben je de eerste uitdagingen (lees: jezelf) alweer tegengekomen de afgelopen dagen of weken?

Ga hier dan niet te lang mee door en stuur bij nu die vakantie vibes nog vers in je geheugen (en je lichaam!) zitten. Neem even de tijd om met een lekkere bak koffie of thee op te schrijven wat jou kan helpen om die nieuwe ideeën en inzichten daadwerkelijk te vertalen naar je dagelijks leven. Voorkom dat je die eerste week van je vakantie aan het bijtanken bent en stop onderweg geregeld voor een rust-en adempauze.

Als je hier wel wat inspiratie bij kunt gebruiken, lees dan eens wat de Your True Journey Friends community voor jou kan betekenen hierin. Daar ontdek je niet alleen dat je niet de enige bent, je krijgt er weer een flinke dosis goede energie, tips en inspiratie door en dat kan soms nét even genoeg zijn om je reis weer positief en ontspannen (yes, please!) te vervolgen.

Stay inspired!

Misschien vind je dit ook leuk:

Nee leren zeggenChantal
Vertrouwen houden Helpende woorden onderwegChantal
Vanuit innerlijke rust krijg je het meeste gedaanChantal
Vakantie voornemens vasthoudenChantal
Hoe houd ik vertrouwenChantal
Hoeveel positivi-tijd heb jij?Chantal
Omgaan met gedachtes. Ik denk dat ik teveel denkChantal
Animatie oefening voor innerlijke rustChantal
Animatie oefening voor innerlijke rustChantal
Minder van jezelf moetenChantal
Je hart volgenChantal
Your True Journey Friends Online CommunityChantal
De kracht van positiviteit en creativiteitChantal
Weerstand tegen de crisisChantal
7 stappen om je ideale leven te ontdekkenChantal
4 tips om beter te ontspannenChantal
Ontspannen doe je zoChantal
Dat de stappen uit 2019 je veel moois mogen brengen in 2020!Chantal
Life is like a box of chocolates... geniet van de verrassingen onderweg!Chantal
Hocus Pocus ik hou mijn focusChantal
Blog - Hocus Pocus ik hou mijn focus-hoe-houd-ik-focusChantal
Sprong in het diepe en doen wat je hart je ingeeftChantal
Sprong in het diepe doen-wat-je-hart-je-ingeeftChantal
Gas geven of remmenChantal
Gas geven of remmenChantal
Zie je door de bomen het bos niet meer? Ontdek dat je niet de enige bent én welke stappen je kunt zettenChantal
hoe-doorbreek-ik-mijn-vaste-patronenChantal
hoe-doorbreek-ik-mijn-vaste-patronenChantal
van-groei-naar-bloeiChantal
ik-wil-meer-balans-in-mijn-levenChantal
Ik wil meer balans in mijn levenChantal
Hoe-kan-ik-meer-ontspannen 4 tipsChantal
Hoe kan ik meer ontspannenChantal
Dromenvanger wat wil ik nou echt
Dromenvanger-hoe-weet-ik-wat-ik wilWay of Life Guiding
Handgebaar wat het woord ok uitbeeldt met in het midden een stralende zon als afbeelding bij blog over hoe krijg ik meer zelfvertrouwen
handgebaar dat het woord ok uitbeeldt met in het midden een stralende zon bij blog over het krijgen van meer zelfvertrouwen
Change managementChantal
Change managementChantal
EindejaarsstressChantal
Flexibiliteit en mindset bij tegenslagChantal
Chantal