Sprong in het diepe doen-wat-je-hart-je-ingeeft

Sprong in het diepe

Spannend!!! Oh, oh, ik heb weer dat gevoel. Ik merk aan alles dat het tijd is om weer een sprong in het diepe te wagen. M`n hart weet het al lang, maar m`n hoofd moet nog overtuigd worden. Want wat als ik de verkeerde keuze maak? En wat zullen anderen er van zeggen? Die zien me al aankomen…

Misschien moet ik het dan maar niet doen. Gewoon nog even wachten tot het beter wordt of vanzelf voorbij gaat. Hahahahaha. Ineens moet ik heel hard lachen. Dat geloof je toch zeker zelf niet? Zeg, ga eens iemand anders voor de gek houden!

Eigen wijsheid

Nu had ik best een paar A4-tjes vol kunnen schrijven met allerlei goed uitgedachte argumenten om de stap niet te zetten. Door de jaren heen ben ik best vaardig geworden in het piekeren en mezelf suf denken. Gelukkig is er inmiddels ook iets anders waar ik steeds handiger in ben geworden. En dat is m`n gevoel volgen. Ook al lijkt het voor de buitenwereld een onlogisch, soms zelfs domme keuze.

Het is namelijk m`n hart dat juist op die momenten duidelijk van zich laat horen en me laat voelen wat ik te doen heb. Dat gevoel wordt duidelijk ondersteund door m`n intuïtie, een innerlijk diep weten. Makkelijk? Nou nee, niet bepaald. Beter? Jaaaaa!!!! Als je bewust met jezelf communiceert, dan herken je steeds beter die signalen. Je kunt het zelfs al voelen alsof het al is gebeurd. En daardoor krijg je de bevestiging dat dat de beste keuze is. Het geeft juist veel meer rust en hetgeen waar je zo bang voor was, pakt vele malen positiever uit. Vertrouw dus op je eigen wijsheid. Je hoeft niet te doen wat anderen van je verwachten. Of wat je dénkt wat anderen van jou verwachten.

Je wilt zeker weten dat dat grote vangnet er hangt voordat jij de grote sprong waagt

Vaak ben je geneigd om te denken dat je pas klaar bent om in het diepe te springen als je zeker weet dat je geen enkel ‘risico’ loopt. Oftewel, je wilt zeker weten dat dat grote vangnet er hangt voordat jij de grote sprong waagt. Het liefst wil je ook nog even van tevoren persoonlijk gecontroleerd hebben dat het net ook stevig genoeg vastzit en dat aan alle veiligheidsvoorschriften is voldaan. En oh ja, is er trouwens een dokter in de buurt voor het geval dat er tóch iets mis gaat?

Ontvang de gratis Inspiration Guide

en ontdek in 7 stappen jouw ideale Way of Life.

Tot je een ons weegt

Met al dat wikken, wegen en wachten kun je best doorgaan totdat je een ons weegt. Maar stel jezelf voor de afwisseling maar eens de vraag: “Mag het een onsje meer zijn?” En dan bedoel ik in dit geval een onsje vertrouwen. Want als je diep van binnen voelt dat je iets heel graag wilt en je weet hoe blij het je maakt, stop dan met uitstellen en start met springen. Dat kan ook een eerste stap zijn in de gewenste richting, om je voor te bereiden op die grote sprong. En de vraag is of het wel echt zo`n grote sprong is als jij denkt. Gebruik de kunst van het uitzoomen om de situatie te relativeren en heb vertrouwen.

Welke route je ook kiest, het gaat er uiteindelijk om dat je in beweging komt. En dan zal je merken dat er pas echt een last van je schouders valt. Het geeft verlichting. En dan heb ik het over veel meer dan een onsje. Het voelt vaak direct kilo`s lichter. Je kan weer rustig ademhalen en die glimlach? Tja, die krijgen ze niet zomaar van je gezicht.

Spring je mee?

Feitelijk is gebleken dat je soms toch echt eerst de sprong in het diepe moet wagen en dat pas daarna het vangnet verschijnt. Je hebt diep van binnen een verlangen. Je wordt uitgedaagd om aan dat verlangen vast te houden en daarvoor moet je soms op groot examen. Je wordt getest. Niet om jou te pesten, maar omdat je er klaar voor bent. Hartstikke goed nieuws dus! En daarom spring je, want je voelt dat het nu tijd is om te gaan voor jezelf en jouw wensen. En dat zal beloond worden. Veel spring-plezier gewenst en geniet volle bak van de behaalde winst!

Misschien vind je dit ook leuk:

Vakantie voornemens vasthoudenChantal
Hoe houd ik vertrouwenChantal
Hoeveel positivi-tijd heb jij?Chantal
Omgaan met gedachtes. Ik denk dat ik teveel denkChantal
Animatie oefening voor innerlijke rustChantal
Animatie oefening voor innerlijke rustChantal
Minder van jezelf moetenChantal
Je hart volgenChantal
Your True Journey Friends Online CommunityChantal
De kracht van positiviteit en creativiteitChantal
Weerstand tegen de crisisChantal
7 stappen om je ideale leven te ontdekkenChantal
4 tips om beter te ontspannenChantal
Ontspannen doe je zoChantal
Dat de stappen uit 2019 je veel moois mogen brengen in 2020!Chantal
Life is like a box of chocolates... geniet van de verrassingen onderweg!Chantal
Hocus Pocus ik hou mijn focusChantal
Blog - Hocus Pocus ik hou mijn focus-hoe-houd-ik-focusChantal
Sprong in het diepe en doen wat je hart je ingeeftChantal
Sprong in het diepe doen-wat-je-hart-je-ingeeftChantal
Gas geven of remmenChantal
Gas geven of remmenChantal
Zie je door de bomen het bos niet meer? Ontdek dat je niet de enige bent én welke stappen je kunt zettenChantal
hoe-doorbreek-ik-mijn-vaste-patronenChantal
hoe-doorbreek-ik-mijn-vaste-patronenChantal
van-groei-naar-bloeiChantal
ik-wil-meer-balans-in-mijn-levenChantal
Ik wil meer balans in mijn levenChantal
Hoe-kan-ik-meer-ontspannen 4 tipsChantal
Hoe kan ik meer ontspannenChantal
Dromenvanger wat wil ik nou echt
Dromenvanger-hoe-weet-ik-wat-ik wilWay of Life Guiding
Handgebaar wat het woord ok uitbeeldt met in het midden een stralende zon als afbeelding bij blog over hoe krijg ik meer zelfvertrouwen
handgebaar dat het woord ok uitbeeldt met in het midden een stralende zon bij blog over het krijgen van meer zelfvertrouwen
Change managementChantal
Change managementChantal
EindejaarsstressChantal
Flexibiliteit en mindset bij tegenslagChantal
Chantal