Happiness is not a destination, it is a Way of Life

Gelukkig onderweg of onderweg gelukkig?

Ik zie het leven als een grote ontdekkingsreis. Het gaat voor mij niet zozeer alleen om de eindbestemming, maar vooral om alles wat je onderweg op je pad tegenkomt. Gaandeweg ontdek je steeds meer over jezelf, wat bij je past (en wat juist niet!), wat je wensen en idealen zijn, maar ook wat er nog blokkeert waardoor je het gewenste nog niet hebt kunnen realiseren.

Ik denk dat we vaak geneigd zijn om ons te richten op alles waar we naartoe werken volgens allerlei richtlijnen. Het begint al op school waar we vele examens en diploma`s moeten halen. Later op je werk waar je deadlines en targets te halen hebt. De normen en waarden van de maatschappij die ons doen geloven dat we pas echt meetellen als we het spreekwoordelijke huisje, boompje, beestje ‘bezitten’.

We lopen rond met gedachtes als: “Als ik díe opdracht nou toch eens haal, dan ben ik pas écht blij.” Of: “Nee, de vorige keer was het achteraf gezien eigenlijk niet zo moeilijk, maar als me dít lukt, dan heb ik het écht goed gedaan en mag ik trots zijn op mezelf.” We houden ons voor dat het stráks eindelijk zover is, want dan is het doel bereikt en dus het succes behaald.

Zien wat er onderweg te doen is

Nu zeg ik niet dat we geen doelen mogen hebben, integendeel. Ik geloof er juist in om je eigen potentieel te ontdekken en volledig in te zetten. Maar we hechten teveel waarde aan het aankomen op de plaats van bestemming en zien bijna niet meer wat er onderweg te doen is.

We zijn gelukkig al onderweg, de beloning volgt straks, als we maar volhouden. Maar zou het niet veel fijner zijn om juist onderweg al gelukkig te kunnen zijn? Om te genieten van wat we zien en meemaken, ook al zijn er obstakels op je pad en loopt je reis niet zoals gepland. Hoe fijn is het als je alle stappen bewust meemaakt en daar het positieve van kan voelen. Om te leven in het nu in plaats van te piekeren over gisteren en te zorgen voor morgen.

Mijn reis

Mijn naam is Chantal en zelf heb ik 14 jaar in het bedrijfsleven gewerkt bij verschillende organisaties, in diverse branches en in uiteenlopende functies. Op een gegeven moment liep ik vast. Ik voelde aan alles dat het niet meer werkte. De balans tussen werk en privé was niet goed. In mijn baan zat ik op de verkeerde plek, mijn energieniveau liep steeds harder terug, ik kreeg lichamelijke klachten en mijn gemoedstoestand werd er niet beter op. En aangezien ik alleen dingen wil doen waar ik volledig achter sta, kon ik dat vanuit die optiek niet langer aan mezelf verkopen. Tijd voor verandering dus.

Door de jaren heen ontdekte ik steeds beter wat wel en niet klopte bij wie ik ben en ik paste daar mijn keuzes op aan. Ik ben weggegaan bij mijn toenmalige werkgever en besloot verder te onderzoeken wat ik graag wilde. Tijdens deze zoektocht werd het me steeds duidelijker dat ik werk wilde waarin ik écht mezelf kon zijn en waarin mijn belangrijke waardes en kwaliteiten tot hun recht zouden komen.

Werk doen waar ik écht blij van word, zodat het niet eens als werken voelt. Dat werd mijn nieuwe streven. Ik ben verschillende trainingen en opleidingen gaan volgen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, coaching en communicatie. In eerste instantie om mijn eigen pad te (her)ontdekken, maar ook om te ervaren of ik dit professioneel wilde inzetten, om zo ook anderen hiermee verder te helpen. Het werd al snel duidelijk dat dat inderdaad de juiste richting is voor mij.

Is dit het nou?

Ik ben graag in gesprek met mensen en ik vind het fijn en leerzaam om te horen wat jou bezighoudt. Wat vind je belangrijk, wie ben je en waar loop je tegenaan. Om mij heen zie en hoor ik heel veel mensen met soortgelijke vragen en gedachtes, zoals: “Is dit het nou?” of “Ik heb het gevoel dat ik er veel meer uit zou kunnen halen” of “Ik zou best iets anders willen, maar ik weet niet zo goed wat. En in de dagelijkse hectiek heb ik eigenlijk niet eens de tijd om erover na te denken!” En een andere veelgehoorde uitspraak is: “Ik zou zo graag bepaalde dingen willen veranderen, maar hoé dan?!”

Everybody wants happiness, nobody wants pain,

but you can`t have a rainbow without a little rain

Ik geloof dat ieder individu verantwoordelijk is voor zijn eigen geluk en daar zelf invloed op kan uitoefenen. Ik denk zelfs dat dat de bedoeling is in het leven: je authentieke zelf zijn, waardoor je je eigen potentieel optimaal kunt leven. Velen van ons willen dit wel, maar zien nog niet altijd hoé ze dit kunnen doen. Het goede nieuws is: het is mogelijk. Ook voor jou!

Hoe fijn zou het zijn om te weten aan welke knoppen jij zélf kunt draaien om dit voor elkaar te krijgen en dit te integreren in je dagelijks leven op een manier dat het gewoon een “way of life” wordt?! Wil jij het avontuur aangaan en ontdekken wat het beste bij jou past, maar kan je onderweg wel wat begeleiding, motivatie & inspiratie gebruiken? In een 1-op-1 Life Guiding traject ga je op je eigen ontdekkingsreis en zal ik onderweg als Life Guide jouw persoonlijke gids zijn.

LIFE GUIDING: MEER DAN COACHING

Life Guiding gaat verder dan het beantwoord krijgen van een specifieke coachvraag. Je gaat aan de hand van het speciaal door mij ontwikkelde Discover Your True Journey programma een totaal inzicht krijgen in jezelf en ontdekken wat het beste bij je past. Daarnaast ga je zien en ervaren wat bepaalde situaties je vertellen, hoe je deze een volgende keer kunt herkennen en op welke manier(en) je hiermee om kunt gaan.

Tijdens het Discover Your True Journey programma deel ik tevens mijn visie op verschillende onderwerpen en zal je onderzoeken wat jou authentiek maakt en hoe jij het optimale uit jezelf en uit je leven kunt halen. We kijken echt naar het totaalplaatje en we doen dit o.a. aan de hand van input en materiaal wat ik jou onderweg aanreik.

Jouw eigen Way of Life Guide ®

Terwijl je op deze bijzondere reis bent, maak je jouw eigen unieke Way of Life Guide ®. Hiermee heb je voortaan jouw eigen gids ter beschikking en kan je ook na het traject nog op je gemak al je inzichten, antwoorden en handvatten teruglezen en raadplegen. Je hebt hiermee een blijvend naslagwerk waar je voor altijd iets aan zult hebben. Het is ook mooi om te zien hoe je deze tijdens je reis stapsgewijs verder gaat uitbreiden tot het een complete gids is. Door en voor jou speciaal op maat gemaakt!

When you believe in a thing,

believe in it all the way, implicitly and unquestionable.

Walt Disney

Boek nu een gratis Ready 4 Take Off sessie:

Ja! Stuur mij de gratis Inspiration Guide