van-groei-naar-bloei

Lentekriebels

Spring is in the air! Het is toch heerlijk. De dagen worden weer steeds langer, de vogels geven de nodige gratis fluitconcerten en de zon komt steeds vaker achter de wolken tevoorschijn. Nu weet ik niet hoe het met jou zit, maar ik word daar super blij van. Dus ik ben er klaar voor. Bring it on!

Het geeft me direct meer energie. Ik laad mezelf dan ook het liefste op in de zon. En geloof het of niet, maar de beste ideeën doe ik op als ik heerlijk in de zon lig. Feitelijk ben ik dan net een telefoon die aan de oplader ligt, het is mijn manier om bij te tanken. Daar ontstaan nieuwe plannen en krijg ik de mooiste, creatieve ingevingen. Hoe werkt dat bij jou? Is dit herkenbaar?

Van innerlijke groei naar uiterlijke bloei

Als ik de 4 seizoenen beschouw, merk ik elk jaar dat ik automatisch en het liefst in het ritme van de natuur meega. Dat is zelfs een manier om gedurende het jaar mijn balans te behouden. In de donkere dagen in de winter wil ik me regelmatig even terugtrekken van alles en iedereen. Dan wil ik gewoon ‘even mijn ding doen’, zonder .. eh, hoe zeg ik dat netjes… teveel impulsen van buitenaf 😉

Dit wil overigens niet zeggen dat je dan niet actief bent. Het is juist in die momenten van rust dat je jezelf voorbereidt op nieuwe dingen. In de natuur zie je hetzelfde gebeuren. Het lijkt op het eerste gezicht dat er niet zoveel in ontwikkeling is in de winter. De bomen zijn kaal, alles ziet er grauw uit en er staat niks in bloei. Het lijkt maar een saaie bedoeling waar weinig te beleven is. Maar onder de grond vinden de eerste voorbereidingen plaats. Het is juist een periode van groei gebleken.

Dit wil overigens niet zeggen dat je dan niet actief bent. Het is juist in die momenten van rust dat je jezelf voorbereidt op nieuwe dingen.

En dan is daar dus de lang verwachte lente weer. Langzaam ontwaakt de natuur – en de mensen vaak minstens zo – en is er ruimte voor bloei. Het is tijd om naar buiten te treden. En die bedoel ik in de brede zin van het woord. Ga erop uit, laat jezelf zien. En áls je daarvoor kiest, doe dat dan met heel je hart en ziel. Hoe mooi is het om te zien hoe de natuur tot bloei komt! Voor mij is dat hetzelfde proces wat ik zie gebeuren bij mijn reisgenoten.

Naarmate hun reis vordert, laten ze me steeds meer van hun eigen ik zien. Ik zie hoe ze in ontwikkeling zijn. Ze stralen steeds meer, maken andere keuzes die beter bij hun passen en ze staan in goed contact met zichzelf. Ze maken een transformatie door waarbij ze switchen van leven en handelen vanuit voorzichtigheid en angst naar leven vanuit durf en vertrouwen. Ze zijn steeds meer zichzelf met als automatisch gevolg dat ze als zonnetjes hun eigen pad verlichten. Wel zo fijn, want door hun natuurlijk eigen licht zien ze hun weg nog scherper en helder voor zich. Precies zoals die voor hun bedoeld is en bij hun past. Geweldig om te zien!

Ontvang de gratis Inspiration Guide

en ontdek in 7 stappen jouw ideale Way of Life.

Voorjaarsbloeiers

Het bijzondere is dat ze zich daar ook steeds bewuster van zijn. Ze voelen de positieve veranderingen op alle gebied. Ze staan volop in bloei met een bewuste, soms nog wat bescheiden en tegelijkertijd vastberaden blik op de toekomst gericht. De weg voor hun is veelbelovend. Eenmaal terug gegaan naar de basis, zijn ze opnieuw vertrokken vanuit een stevig fundament. Is die weg dan zonder hobbels? Vast niet. Bepaalde hindernissen en tegenslagen zullen er altijd zijn. Het gaat erom hoe stevig jouw basis is en hoe weerbaar je bent als het zonnetje even niet schijnt.

Zo`n zin in zon!

Dus laat maar komen die heerlijke, lange zonnige dagen! Duik je voorjaarsgarderobe in, trek erop uit, voel aan waar je blij van wordt en doe vervolgens wat bij je past. Denk in mogelijkheden. Zie je het soms even niet helder? Laat je eigen natuurlijke licht erover schijnen en wie weet wat je nog ontdekt wat je eerder niet voor mogelijk had gehouden. Achter die wolken schijnt nog heel veel meer zon. Ik wens je veel zonneschijn. Sunny side up. Leef geZONd!

Misschien vind je dit ook leuk:

Vertrouwen houden Helpende woorden onderwegChantal
Vanuit innerlijke rust krijg je het meeste gedaanChantal
Vakantie voornemens vasthoudenChantal
Hoe houd ik vertrouwenChantal
Hoeveel positivi-tijd heb jij?Chantal
Omgaan met gedachtes. Ik denk dat ik teveel denkChantal
Animatie oefening voor innerlijke rustChantal
Animatie oefening voor innerlijke rustChantal
Minder van jezelf moetenChantal
Je hart volgenChantal
Your True Journey Friends Online CommunityChantal
De kracht van positiviteit en creativiteitChantal
Weerstand tegen de crisisChantal
7 stappen om je ideale leven te ontdekkenChantal
4 tips om beter te ontspannenChantal
Ontspannen doe je zoChantal
Dat de stappen uit 2019 je veel moois mogen brengen in 2020!Chantal
Life is like a box of chocolates... geniet van de verrassingen onderweg!Chantal
Hocus Pocus ik hou mijn focusChantal
Blog - Hocus Pocus ik hou mijn focus-hoe-houd-ik-focusChantal
Sprong in het diepe en doen wat je hart je ingeeftChantal
Sprong in het diepe doen-wat-je-hart-je-ingeeftChantal
Gas geven of remmenChantal
Gas geven of remmenChantal
Zie je door de bomen het bos niet meer? Ontdek dat je niet de enige bent én welke stappen je kunt zettenChantal
hoe-doorbreek-ik-mijn-vaste-patronenChantal
hoe-doorbreek-ik-mijn-vaste-patronenChantal
van-groei-naar-bloeiChantal
ik-wil-meer-balans-in-mijn-levenChantal
Ik wil meer balans in mijn levenChantal
Hoe-kan-ik-meer-ontspannen 4 tipsChantal
Hoe kan ik meer ontspannenChantal
Dromenvanger wat wil ik nou echt
Dromenvanger-hoe-weet-ik-wat-ik wilWay of Life Guiding
Handgebaar wat het woord ok uitbeeldt met in het midden een stralende zon als afbeelding bij blog over hoe krijg ik meer zelfvertrouwen
handgebaar dat het woord ok uitbeeldt met in het midden een stralende zon bij blog over het krijgen van meer zelfvertrouwen
Change managementChantal
Change managementChantal
EindejaarsstressChantal
Flexibiliteit en mindset bij tegenslagChantal
Chantal