Hoeveel positivi-tijd heb jij?

Hoeveel positivi-tijd heb jij?

Hoe vaak hoor jij jezelf zeggen (denken telt ook mee) dat jij tijd tekort komt? Soms lijkt het echt dat een week te weinig dagen en een dag te weinig uren heeft.

Je moet voor je gevoel ook van alles en je wilt waarschijnlijk nog meer. Je wilt het voor iedereen goed doen, maar je merkt ook dat niet altijd alles kan. Je wordt feitelijk gedwongen om bepaalde keuzes te maken.

Ff balansen

De vraag is vervolgens hoe maak je die keuzes, op basis waarvan? Als je ervaart dat je zo krap in je tijd zit, is het wellicht een mooi moment om eens de balans op te maken. Als je terugkijkt op afgelopen week, maand of zelfs jaar: Waar besteed jij je tijd dan aan?

Als ik het opnieuw kon doen, had ik mijn tijd liever anders besteed.

Zijn dat dingen geweest die je ook echt graag doet? Haal je daar genoeg energie, voldoening en plezier uit? En hoeveel dingen hebben jou juist energie gekost, waarvan je achteraf denkt “ Als ik het opnieuw kon doen, had ik mijn tijd liever anders besteed? ”

Natuurlijk zijn er soms bepaalde dingen die je moet doen die je misschien niet zo leuk vindt, maar waar het om gaat is dat je kijkt voor jezelf wanneer is die balans er voor mij. Hoe ziet die verhouding eruit en wat kan ik daar zelf aan doen.


Maak een begin aan jouw eigen journey!

Ontvang gratis Journey Talks, exclusieve content en een sneak peek in de YTJF Community.

Energiegevers

Wat zijn de dingen die passen bij wie jij bent en waar hecht jij veel waarde aan in je leven? Wat zijn de dingen die jou energie geven in plaats van kosten. Schrijf ze eventueel op, kijk ernaar, wees eerlijk naar jezelf en bedenk hoeveel tijd je daaraan hebt besteed. Hoeveel tijd heb je daarvoor vrij gemaakt?

Creëer Positivi-tijd!

Als je de balans hebt opgemaakt en je bent hier nog niet optimaal tevreden over, kijk dan hoe jij de komende tijd hier op een andere manier invulling aan wilt geven. Wat kan je doen om hier ruimte voor te maken? Wat ga je anders doen en wat ga je juist laten?

Wanneer dingen geld en energie kosten, kan je die weer terug krijgen. Dat zal niet altijd makkelijk zijn, maar het is mogelijk om deze weer aan te vullen. Tijd krijg je niet terug, die gaat voorbij en vaak sneller dan je zou willen. Het goede nieuws is dat je op elk moment zelf kunt bijsturen en keuzes kunt maken. Dus doe er je voordeel mee en geef jezelf en anderen veel positivi-tijd kado deze feestmaand!

In de Your True Journey Friends community gaat het deze maand over het thema “Je eigen weg volgen”. Ik deel allerlei waardevolle, praktische en efficiënte tips en volop inspiratie over dit onderwerp en nog veel meer op het gebied van persoonlijk welzijn en ontwikkeling. Je kunt hier 24/7 bij en heb je vragen of dingen waar je tegenaan loopt? In de Live webinars en chat sessies help ik je er graag mee! Hier lees je er meer over en ontdek je uit welke tickets je kunt kiezen. Leuk om je daar te ontmoeten!

Misschien vind je dit ook leuk:

Vertrouwen houden Helpende woorden onderwegChantal
Vanuit innerlijke rust krijg je het meeste gedaanChantal
Vakantie voornemens vasthoudenChantal
Hoe houd ik vertrouwenChantal
Hoeveel positivi-tijd heb jij?Chantal
Omgaan met gedachtes. Ik denk dat ik teveel denkChantal
Animatie oefening voor innerlijke rustChantal
Animatie oefening voor innerlijke rustChantal
Minder van jezelf moetenChantal
Je hart volgenChantal
Your True Journey Friends Online CommunityChantal
De kracht van positiviteit en creativiteitChantal
Weerstand tegen de crisisChantal
7 stappen om je ideale leven te ontdekkenChantal
4 tips om beter te ontspannenChantal
Ontspannen doe je zoChantal
Dat de stappen uit 2019 je veel moois mogen brengen in 2020!Chantal
Life is like a box of chocolates... geniet van de verrassingen onderweg!Chantal
Hocus Pocus ik hou mijn focusChantal
Blog - Hocus Pocus ik hou mijn focus-hoe-houd-ik-focusChantal
Sprong in het diepe en doen wat je hart je ingeeftChantal
Sprong in het diepe doen-wat-je-hart-je-ingeeftChantal
Gas geven of remmenChantal
Gas geven of remmenChantal
Zie je door de bomen het bos niet meer? Ontdek dat je niet de enige bent én welke stappen je kunt zettenChantal
hoe-doorbreek-ik-mijn-vaste-patronenChantal
hoe-doorbreek-ik-mijn-vaste-patronenChantal
van-groei-naar-bloeiChantal
ik-wil-meer-balans-in-mijn-levenChantal
Ik wil meer balans in mijn levenChantal
Hoe-kan-ik-meer-ontspannen 4 tipsChantal
Hoe kan ik meer ontspannenChantal
Dromenvanger wat wil ik nou echt
Dromenvanger-hoe-weet-ik-wat-ik wilWay of Life Guiding
Handgebaar wat het woord ok uitbeeldt met in het midden een stralende zon als afbeelding bij blog over hoe krijg ik meer zelfvertrouwen
handgebaar dat het woord ok uitbeeldt met in het midden een stralende zon bij blog over het krijgen van meer zelfvertrouwen
Change managementChantal
Change managementChantal
EindejaarsstressChantal
Flexibiliteit en mindset bij tegenslagChantal
Chantal