Vertrouwen houden Helpende woorden onderweg

Helpende woorden onderweg

Als ik mezelf even niet zo goed voel, een disbalans ervaar, een moeilijk moment heb of zelfs een periode dat het ‘even wat minder gaat’, dan is er al jaren 1 zin die me helpt om de druk eraf te halen. En dat is er een van Shakespeare: This too shall pass.

Ik denk dan bijvoorbeeld aan momenten dat ik ook even niet zie wat ik met een situatie wil of dat iets nog zo vers of te pijnlijk is, dat ik simpelweg nog geen energie of de moed heb om in de actie-modus te gaan. Ik heb het dan nodig om eerst iets te laten bezinken, een plekje te geven, het te verwerken, etc.

Tikkeltje ongemakkelijk

Dat is zeker niet altijd een prettige fase, want dan zit ik er voor m`n gevoel ‘middenin’ en de verwarring, teleurstelling of zelfs boosheid en verdriet kunnen dan heel groot zijn. Inmiddels weet ik ook dat ik daarna wel weer verder kan, als ik eerst even dit toelaat. Het er gewoon maar laten zijn, zonder dat ik er nog iets mee hoef van mezelf of de kant-en-klare-oplossing al paraat moet hebben.

Dat is het vaak ook, dan straf je jezelf dubbel door op zo’n moment dat je het al zwaar genoeg hebt, ook nog eens van jezelf te verlangen dat je verder moet, dat je er onderhand wel klaar mee moet zijn o.i.d.

Na regen komt er echt weer een keer zonneschijn

Nee, soms is het antwoord – dit is in ieder geval hoe dat bij mij werkt weet ik inmiddels – dat je het even zo laat zoals het is. Je aanschouwt, je ervaart, je voelt en verwerkt, je geeft jezelf de rust, je verzorgt jezelf nog beter dan anders… en ja, dan helpt het mij dus enorm om me juist op die momenten te beseffen: This too shall pass.


Maak een begin aan jouw eigen journey!

Ontvang gratis Journey Talks, exclusieve content en een sneak peek in de YTJF Community.

De zon laat zich weer zien

Na regen komt er echt weer een keer zonneschijn en dan zal je voelen hoe de warmte en het fijne gevoel in jou steeds weer verder toeneemt. Hoe je je energie weer op peil krijgt en je de kracht weer voelt én ook durft toe te laten om verder te kunnen.

Het is juist tijdens mijn moeilijkste momenten, diepste dalen en meest pijnlijke ervaringen dat ik de rust op die manier bewaar en mezelf toesta om het even niet te weten of ook maar iets te hoeven. Want het is precies dan dat je toegang krijgt tot nieuwe inzichten, terwijl je die even had gelaten voor wat het is. Je had die verwachting niet, je gaf jezelf de ruimte om alleen maar te zijn met dat wat is.

Rust = vooruitgang

Bovendien zie ik dat soort momenten juist niet als stilstand, maar precies dan maak je vaak grote sprongen alleen voelt het niet zo, omdat je er middenin zit. Echter, je bent dan bezig met het voorbereidende werk.

Ik vergelijk dat altijd met de natuur in de winter, dan lijkt er weinig te gebeuren buiten en ziet het er kaal en triest uit. Maar achter de schermen wordt er ‘hard gewerkt’ – juist vanuit de rust – en is de natuur in volle voorbereiding om in de lente weer tot bloei te komen.

Dus heb je het zwaar, onthoud dan deze zin. Weet dat ook dit moment of deze periode voorbij gaat en er positieve tijden in aantocht zijn.

Give yourself a break, je bent het meer dan waard 🙂

Misschien vind je dit ook leuk:

Nee leren zeggenChantal
Vertrouwen houden Helpende woorden onderwegChantal
Vanuit innerlijke rust krijg je het meeste gedaanChantal
Vakantie voornemens vasthoudenChantal
Hoe houd ik vertrouwenChantal
Hoeveel positivi-tijd heb jij?Chantal
Omgaan met gedachtes. Ik denk dat ik teveel denkChantal
Animatie oefening voor innerlijke rustChantal
Animatie oefening voor innerlijke rustChantal
Minder van jezelf moetenChantal
Je hart volgenChantal
Your True Journey Friends Online CommunityChantal
De kracht van positiviteit en creativiteitChantal
Weerstand tegen de crisisChantal
7 stappen om je ideale leven te ontdekkenChantal
4 tips om beter te ontspannenChantal
Ontspannen doe je zoChantal
Dat de stappen uit 2019 je veel moois mogen brengen in 2020!Chantal
Life is like a box of chocolates... geniet van de verrassingen onderweg!Chantal
Hocus Pocus ik hou mijn focusChantal
Blog - Hocus Pocus ik hou mijn focus-hoe-houd-ik-focusChantal
Sprong in het diepe en doen wat je hart je ingeeftChantal
Sprong in het diepe doen-wat-je-hart-je-ingeeftChantal
Gas geven of remmenChantal
Gas geven of remmenChantal
Zie je door de bomen het bos niet meer? Ontdek dat je niet de enige bent én welke stappen je kunt zettenChantal
hoe-doorbreek-ik-mijn-vaste-patronenChantal
hoe-doorbreek-ik-mijn-vaste-patronenChantal
van-groei-naar-bloeiChantal
ik-wil-meer-balans-in-mijn-levenChantal
Ik wil meer balans in mijn levenChantal
Hoe-kan-ik-meer-ontspannen 4 tipsChantal
Hoe kan ik meer ontspannenChantal
Dromenvanger wat wil ik nou echt
Dromenvanger-hoe-weet-ik-wat-ik wilWay of Life Guiding
Handgebaar wat het woord ok uitbeeldt met in het midden een stralende zon als afbeelding bij blog over hoe krijg ik meer zelfvertrouwen
handgebaar dat het woord ok uitbeeldt met in het midden een stralende zon bij blog over het krijgen van meer zelfvertrouwen
Change managementChantal
Change managementChantal
EindejaarsstressChantal
Flexibiliteit en mindset bij tegenslagChantal
Chantal