Change management

Happy New Journey

Het nieuwe jaar is van start! De winter en zeker de periode rondom de feestdagen is voor velen een tijd van bezinning. Je blikt nog eens terug op het afgelopen jaar, want OMG wat een jaar is het weer geweest! Je maakt nog eens even de balans op, waarbij je zorgvuldig kijkt naar de plussen en minnen van het afgelopen jaar. En ja, die laatsten triggeren je en je vraagt je af hoe je daar nu plussen van kunt maken. Want die extra kilo`s, daar wil je in het nieuwe jaar toch echt vanaf. En dat drukke gedoe van de afgelopen periode, zou dat niet een beetje minder kunnen… Je bent misschien nog herstellende van het Eindejaarsvirus. Je weet het zeker: dat ga je nu toch écht eens anders doen. 

En voor je het weet heb je een lijstje met goede voornemens gemaakt in je hoofd of keurig op papier. Jawel, daar zijn ze weer: de goede voornemens. Heb ik daar iets op tegen? Zeer zeker niet! Ik geloof enorm in het terugblikken, reflecteren, leren van opgedane ervaringen, bijsturen en focus op wat je wél wilt. Ik denk alleen dat dat niet gekoppeld is aan de daarvoor ogenschijnlijk meest populaire datum, te weten 1 januari.

Niet 1 x maar 365 x een nieuw begin!

Je hebt namelijk elke dag in het jaar de kans om positieve veranderingen door te voeren. Daarvoor heb je slechts twee dingen nodig: jezelf en de bereidheid om te veranderen. Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg. Als je dus niet tevreden bent met in het verleden behaalde resultaten, dan kijk je dus wat je daar vandáág voor verandering in kunt aanbrengen. Die verandering hoeft niet gelijk iets heel groots te zijn. Zoals met alles gaat het er immers om dat je ergens begint. Dat je de eerste stap zet in de door jou gewenste richting.

Het allerbelangrijkste is de bereidheid om daadwerkelijk tot actie over te gaan. Om de intentie niet alleen uit te spreken maar ook na te leven. Alle verandering begint bij jezelf en het goede nieuws is dat je jezelf altijd bij je hebt! Dus waar wacht je nog op..

Als je baalt van gisteren en daardoor zeker weet dat je het morgen anders wilt, gun jezelf dan vandaag de start van een nieuw begin!

Natuurlijk heb je niet alleen voornemens die starten op 1 januari. Het leven is een grote ontdekkingsreis en onderweg maak je van alles mee, waardoor je je echt wel vaker dan 1 x per jaar realiseert dat je een aantal dingen zou willen veranderen. Als je ergens maar genoeg last van ervaart of regelmatig tegenaan loopt, dan ga je vanzelf nadenken wat je anders wilt. Door te weten wat je niet (meer) wilt, kom je uit bij hetgeen je wél wilt.

Hoe komt het dan dat het toch nog niet zo makkelijk is om veranderingen door te voeren? Je weet dat je het wilt, want je baalt ervan. Je kunt de nieuwe situatie ook voor je zien. Die roept een blij gevoel op. Maar je denkt ook aan wat dat betekent. Wat je daarvoor moet doen. Het is een onbekende weg en wat als het tegenvalt? Of wat als je onderweg iets tegenkomt, waar je niet op bent voorbereid? En wat zal dit betekenen voor de mensen om je heen? Wat zouden die daar trouwens van vinden? Je bent bang dat je er tijdens dit avontuur achter gaat komen, dat je onvoorbereid op reis bent gegaan en dat je niet met de juiste bagage op pad bent. Of nog erger, stel dat je erachter komt dat je koffer leeg is!

Koffer leeg en koelkast gevuld

Help, code oranje! Nu je er nog eens goed over nadenkt, is het misschien toch maar beter om nog even niet te beginnen. Je bent er vast nog niet klaar voor. En ach, je doet het al een hele tijd zo en het leven gaat intussen gewoon door, dus zo`n hoge noodzaak heeft het misschien ook weer niet. En je baan heeft ook goede kanten, want je hebt er fijne collega`s en de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn ook best goed. En zo heb je ineens een analyse gemaakt en een lijstje argumenten verzameld, waardoor je je plannen nog even in de koelkast zet. Dan zijn ze niet weg, raken ze ook niet oververhit en kan je er op het juiste moment alsnog mee aan de gang. Als je koffer wél goed gevuld is. Eerder niet.

Alarm, code rood! Trap er niet in! Het zijn je interne stemmetjes, het bekende getetter wat de hele dag doorgaat en wat jou ervan weerhoudt om niet te doen wat je écht wilt. Deze stemmetjes blokkeren jouw weg, waardoor je je eigen potentieel niet volledig inzet. En dat getetter in je hoofd gaat vaak de hele dag maar door. Grote beer aan de sterrenhemel is mooi om naar te kijken, maar een grote beer op de weg voor je staat gelijk aan één grote wegversperring. Als je deze stemmetjes de ruimte geeft, dan ben je niet bezig met je voornemen, maar dan ben je bezig om jezelf deze te ontnemen!

Voor nemen? Ik ben voor geven!

Dus als je dan toch graag een goed voornemen hebt, neem je dan voor om jezelf de ruimte en kans te geven in plaats van te ontnemen als het gaat om positieve veranderingen doorvoeren. Als je baalt van gisteren en daardoor zeker weet dat je het morgen anders wilt, gun jezelf dan vandaag de start van een nieuw begin. Je bent zelf bij machte om dat te doen! Misschien kan je hulp gebruiken onderweg, ook dat kan een onderdeel zijn van het doorvoeren van veranderingen. Ik weet zelf hoe fijn dat kan zijn en daarom begeleid ik als Life Guide anderen graag tijdens hun eigen ontdekkingsreis. Voel zelf aan wat bij jou past en vervolg je weg. Nu is 1 januari net geweest, dus geef die andere 364 dagen ook een eerlijke kans. Want als je écht iets wilt veranderen, hoef je niet te wachten tot 1 januari hoor.. Starten kan per direct. Het is aan jou welke vertrekdatum je kiest. Ik zeg alvast: Happy New Journey!

Misschien vind je dit ook leuk:

Vertrouwen houden Helpende woorden onderwegChantal
Vanuit innerlijke rust krijg je het meeste gedaanChantal
Vakantie voornemens vasthoudenChantal
Hoe houd ik vertrouwenChantal
Hoeveel positivi-tijd heb jij?Chantal
Omgaan met gedachtes. Ik denk dat ik teveel denkChantal
Animatie oefening voor innerlijke rustChantal
Animatie oefening voor innerlijke rustChantal
Minder van jezelf moetenChantal
Je hart volgenChantal
Your True Journey Friends Online CommunityChantal
De kracht van positiviteit en creativiteitChantal
Weerstand tegen de crisisChantal
7 stappen om je ideale leven te ontdekkenChantal
4 tips om beter te ontspannenChantal
Ontspannen doe je zoChantal
Dat de stappen uit 2019 je veel moois mogen brengen in 2020!Chantal
Life is like a box of chocolates... geniet van de verrassingen onderweg!Chantal
Hocus Pocus ik hou mijn focusChantal
Blog - Hocus Pocus ik hou mijn focus-hoe-houd-ik-focusChantal
Sprong in het diepe en doen wat je hart je ingeeftChantal
Sprong in het diepe doen-wat-je-hart-je-ingeeftChantal
Gas geven of remmenChantal
Gas geven of remmenChantal
Zie je door de bomen het bos niet meer? Ontdek dat je niet de enige bent én welke stappen je kunt zettenChantal
hoe-doorbreek-ik-mijn-vaste-patronenChantal
hoe-doorbreek-ik-mijn-vaste-patronenChantal
van-groei-naar-bloeiChantal
ik-wil-meer-balans-in-mijn-levenChantal
Ik wil meer balans in mijn levenChantal
Hoe-kan-ik-meer-ontspannen 4 tipsChantal
Hoe kan ik meer ontspannenChantal
Dromenvanger wat wil ik nou echt
Dromenvanger-hoe-weet-ik-wat-ik wilWay of Life Guiding
Handgebaar wat het woord ok uitbeeldt met in het midden een stralende zon als afbeelding bij blog over hoe krijg ik meer zelfvertrouwen
handgebaar dat het woord ok uitbeeldt met in het midden een stralende zon bij blog over het krijgen van meer zelfvertrouwen
Change managementChantal
Change managementChantal
EindejaarsstressChantal
Flexibiliteit en mindset bij tegenslagChantal
Chantal