Je hart volgen

Gewoon je hart volgen

Alsof het niks is. Natuurlijk klinkt het als muziek in de oren. En het zou zomaar kunnen dat je om die reden dit geweldige advies (meer dan eens) aan anderen cadeau hebt gedaan. Want dat is toch ook precies wat je een ander gunt. Dat iemand doet waar hij/zij blij van wordt.

En dan ineens merk je zelf dat je toch niet zo heel blij (meer) bent met je eigen situatie. Je vraagt je af in hoeverre je zelf doet waar je blij van wordt. Ergens weet je het al een tijdje, maar je hebt stiekem de stille hoop dat het nog wel gaat veranderen. Bovendien heb je er nog eens over nagedacht en ach, zo slecht heb je het toch ook allemaal niet. Het zou immers vele malen erger kunnen.

Hartelijk bedankt

Het is zeker ook goed om te zien wat je allemaal al wel hebt. Ik ben er een groot voorstander van om je daar heel bewust van te zijn en geregeld je dankbaarheid te uiten. Neem zeker niet voor lief dat het allemaal maar gewoon goed gaat. Count your blessings.

Maar wat als er tegelijkertijd ergens diep van binnen iets zit te knagen, wat zich steeds meer een weg naar buiten aan het banen is.

Maar wat als er tegelijkertijd ergens diep van binnen iets zit te knagen, wat zich steeds meer een weg naar buiten aan het banen is? Omdat je het gevoel hebt dat je ergens niet op je plek zit, je een andere richting op wilt, je merkt dat hetgeen je doet niet aansluit bij wat je het liefste zou willen of dat je gewoon het gevoel hebt dat er meer in zit. Je vraagt je af: Is dit het nou? Dit kan zowel zakelijk of privé gerelateerd zijn uiteraard.


Maak een begin aan jouw eigen journey!

Ontvang gratis Journey Talks, exclusieve content en een sneak peek in de YTJF Community.

Intern getetter

Dus stel je voelt dat je het e.e.a. wilt veranderen. Dat je dus inderdaad ‘gewoon je hart wilt volgen’. Hoe doe je dat dan vervolgens? Lukt het je om je focus te houden of laat je je nog wel eens afleiden door die stemmetjes in je hoofd die je vertellen waarom je dat maar beter niet kunt doen? Ik noem dat vaak het ‘intern getetter’.

De bekende vaak uit angst geboren stemmetjes die maken dat je niet doet wat je hart je ingeeft. Ze kunnen je zelfs een verlammend gevoel geven en zo je weg blokkeren. Feitelijk doe je dat dus zelf. En hoe vreemd het wellicht ook klinkt, maar dat is hartstikke goed nieuws! Het betekent namelijk dat je dat ook zelf weer kunt veranderen. Weet dat je te allen tijde zelf bij machte bent om de regie terug te nemen en te houden. Als je maar wilt en bereid bent…

Hart werken

Als je écht iets wilt veranderen, onthoud dan dus goed dat jij die mogelijkheid ook hebt. Niemand anders kan het voor je doen en dat is maar goed ook. Jij weet immers zelf het beste wat goed voor je is. De volgende stap is ernaar durven luisteren en naar handelen. Wat geeft je hart je in? Wat wil je echt? Wat zou het je opleveren als je het ook daadwerkelijk (en ein-de-lijk!) zou doen?

Als je dingen doet die bij je passen en je een blij gevoel geven, dan gaan de dingen veel soepeler. Dan heb je niet meer het gevoel overal hard voor te moeten werken, maar dan kun je vanuit je hart leven en ervaren dat dat veel meer rust, plezier en energie geeft. Dat is dan toch net ff iets anders dan je misschien voorheen gewend was 😉

Aha. Zo kan het dus ook!

Zelf heb ik dit jaren terug met mijn werk heel sterk zo ervaren. Het klopte niet, gaf me niet de voldoening die ik graag wilde en al helemaal niet de energie die ik nodig had. Door te onderzoeken wat dan wel zou passen en vervolgens een hele andere, nieuwe weg in te slaan, weet ik inmiddels dat het écht anders kan en hoeveel fijner dat voelt. Heerlijk en simpelweg onbetaalbaar. Er waren behoorlijk wat mensen onderweg die mijn keuzes niet begrepen, riskant vonden en daar graag hun ongezouten mening over deelden. Lang niet altijd rechtstreeks overigens, dat kreeg ik dan via via bij de koffieautomaat te horen. Want waarom ging Chantal nou een goede baan zomaar opzeggen? Dat doe je toch niet?!

Nou, ik dus wel. En ik heb toen echt niet alleen last gehad van deze vorm van extern gekwetter, maar zeker ook van mijn eigen intern getetter. Met mijn hoofd kon ik prima bedenken wat de eventuele nadelen zouden zijn. Juist toen, na die zeer grondige ‘risico-analyse’, heb ik de voor mij o zo logische keuze gemaakt. Gelukkig heeft niks of niemand me tegen kunnen houden. En man, wat ben ik daar nog elke dag dankbaar voor! Ik heb daar werkelijk waar geen seconde spijt van gehad. Ik wist wat ik te doen had en heb dat dus ook gedaan.

En ik kan precies daarom vol overtuiging iedereen aanraden: volg je hart en gun het jezelf gewoon. Kan jij hier wel wat inspiratie en tips bij gebruiken? In de Your True Journey Friends community staat de komende maand het thema “Leven vanuit je hart” centraal. Eens kijken wat het mijn digitale reisgenoten en mezelf weer voor moois mag brengen!

Misschien vind je dit ook leuk:

Vertrouwen houden Helpende woorden onderwegChantal
Vanuit innerlijke rust krijg je het meeste gedaanChantal
Vakantie voornemens vasthoudenChantal
Hoe houd ik vertrouwenChantal
Hoeveel positivi-tijd heb jij?Chantal
Omgaan met gedachtes. Ik denk dat ik teveel denkChantal
Animatie oefening voor innerlijke rustChantal
Animatie oefening voor innerlijke rustChantal
Minder van jezelf moetenChantal
Je hart volgenChantal
Your True Journey Friends Online CommunityChantal
De kracht van positiviteit en creativiteitChantal
Weerstand tegen de crisisChantal
7 stappen om je ideale leven te ontdekkenChantal
4 tips om beter te ontspannenChantal
Ontspannen doe je zoChantal
Dat de stappen uit 2019 je veel moois mogen brengen in 2020!Chantal
Life is like a box of chocolates... geniet van de verrassingen onderweg!Chantal
Hocus Pocus ik hou mijn focusChantal
Blog - Hocus Pocus ik hou mijn focus-hoe-houd-ik-focusChantal
Sprong in het diepe en doen wat je hart je ingeeftChantal
Sprong in het diepe doen-wat-je-hart-je-ingeeftChantal
Gas geven of remmenChantal
Gas geven of remmenChantal
Zie je door de bomen het bos niet meer? Ontdek dat je niet de enige bent én welke stappen je kunt zettenChantal
hoe-doorbreek-ik-mijn-vaste-patronenChantal
hoe-doorbreek-ik-mijn-vaste-patronenChantal
van-groei-naar-bloeiChantal
ik-wil-meer-balans-in-mijn-levenChantal
Ik wil meer balans in mijn levenChantal
Hoe-kan-ik-meer-ontspannen 4 tipsChantal
Hoe kan ik meer ontspannenChantal
Dromenvanger wat wil ik nou echt
Dromenvanger-hoe-weet-ik-wat-ik wilWay of Life Guiding
Handgebaar wat het woord ok uitbeeldt met in het midden een stralende zon als afbeelding bij blog over hoe krijg ik meer zelfvertrouwen
handgebaar dat het woord ok uitbeeldt met in het midden een stralende zon bij blog over het krijgen van meer zelfvertrouwen
Change managementChantal
Change managementChantal
EindejaarsstressChantal
Flexibiliteit en mindset bij tegenslagChantal
Chantal