Ik wil meer balans in mijn leven

Balansdag

Zo nu en dan is het even nodig: een balansdag. Je weet wel, om even op te laden en om tot rust te komen. En om gewoon je eigen dingen weer te kunnen doen. Je voelt aan alles dat je wel wat balans kunt gebruiken. Dit kan op allerlei vlakken van toepassing zijn.

Er komen op een dag nogal wat prikkels op je af. En hoe ga je daar vervolgens mee om? Vaak is het een combinatie van verschillende dingen. Je hebt het erg druk op je werk, je sociale agenda zit extreem goed gevuld, overal moet je van alles en thuis speelt er ook nog het een en ander. Je hoofd maakt overuren en je piekert je suf. Je voelt duidelijk dat dit niet langer kan. Maar doordat je hoofd zo vol zit, verlies je je focus en kom je niet tot concrete acties om het ook echt anders te gaan doen.

De wereld draait door en ikke nog meer!

Het is je teveel geworden en ergens weet je dat ook wel, maar daarom is dat nog niet zo leuk of makkelijk om toe te geven en er iets aan te doen. Bovendien wil je ook niet zeuren en ben je gewend om door te gaan. En dus ga je verder op die automatische piloot. Intussen knaagt het wel van binnen, want je wilt dit niet meer. Dit doe je al zo lang en je begint je af te vragen waar het allemaal goed voor is. Je kent het zo onderhand wel: continu jezelf voorbij lopen en te weinig doen wat goed voor jezelf is. Je wilt het nu anders. Het is genoeg geweest.

Je bent op een punt aangekomen dat je het niet meer aan jezelf kunt verantwoorden. Die innerlijke strijd is veel heftiger geworden en vraagt om jouw aandacht. Het is aan jou wat je ermee doet. Stel je toch eens voor dat je je rustig voelt en je in het geheel meer balans ervaart in je leven. Hoe zou dat zijn? Kun je het je amper voorstellen? Dan is des te meer het moment voor jou aangebroken om daar NU verandering in aan te brengen.

Het is een veelgehoorde wens dat mensen meer balans tussen hoofd en hart willen.

Het is een veelgehoorde wens dat mensen meer balans tussen hoofd en hart willen. Het lijkt vooral populair onder de bezige bijtjes die hoge eisen stellen aan zichzelf, veel voor een ander over hebben en die ook nog eens erg gevoelig zijn. Immers, in al die hectiek en te midden van die duizenden prikkels op een dag is het niet makkelijk om je staande te houden en om letterlijk in evenwicht te blijven.

Uitgebalanceerde voeding

Om hiermee om te gaan is het eerst van belang om te weten wat jij nodig hebt voor een goede balans in je leven. Waar liggen jouw behoeftes? Heb je die helder voor jezelf of ben je zo druk dat je daar niet direct het antwoord op kan geven? De eerste stap is dan ook om de balans daarvan op te maken. Neem er de tijd voor en schrijf het op. Maak het concreet. Zet het uit je hoofd en op papier.

Het kan op alle mogelijke manieren zijn dat je ergens door geraakt of getriggerd wordt. Waar zitten jouw triggers eigenlijk? Weet jij precies waar jij extreem heftig op reageert en waarom dat zo is? Door welke dingen verlies jij je balans? Als je goed en gezond wilt eten, bepaal je aan de hand van gezonde voeding en een uitgebalanceerd dieet heel bewust wat jij tot je neemt en wat niet. Maar dit goed voor jezelf zorgen telt op alle gebied. Wat is er goed en gezond voor je in de brede zin van het woord? En handel je daar ook naar of laat jij dingen toe die eigenlijk totaal niet passen in jouw ‘dieet’? Ken jouw eigen dieet, weet welke ingrediënten erin passen en pas daar je leefstijl op aan!

Crush dieet

Met een crash dieet behaal je resultaten op korte termijn en van korte duur. Wil je constructief en écht iets blijvend veranderen? Kies dan voor een ‘crush-dieet’! Vanuit een langetermijnvisie creëer je jouw ideale Way of Life en word je vanzelf verliefd op het door jou samengestelde recept. Veel plezier bij het kiezen van de juiste ingrediënten. Het is ongetwijfeld de perfecte aanvulling op jouw balansdag en dit zal zeker naar meer smaken!

Misschien vind je dit ook leuk:

Vertrouwen houden Helpende woorden onderwegChantal
Vanuit innerlijke rust krijg je het meeste gedaanChantal
Vakantie voornemens vasthoudenChantal
Hoe houd ik vertrouwenChantal
Hoeveel positivi-tijd heb jij?Chantal
Omgaan met gedachtes. Ik denk dat ik teveel denkChantal
Animatie oefening voor innerlijke rustChantal
Animatie oefening voor innerlijke rustChantal
Minder van jezelf moetenChantal
Je hart volgenChantal
Your True Journey Friends Online CommunityChantal
De kracht van positiviteit en creativiteitChantal
Weerstand tegen de crisisChantal
7 stappen om je ideale leven te ontdekkenChantal
4 tips om beter te ontspannenChantal
Ontspannen doe je zoChantal
Dat de stappen uit 2019 je veel moois mogen brengen in 2020!Chantal
Life is like a box of chocolates... geniet van de verrassingen onderweg!Chantal
Hocus Pocus ik hou mijn focusChantal
Blog - Hocus Pocus ik hou mijn focus-hoe-houd-ik-focusChantal
Sprong in het diepe en doen wat je hart je ingeeftChantal
Sprong in het diepe doen-wat-je-hart-je-ingeeftChantal
Gas geven of remmenChantal
Gas geven of remmenChantal
Zie je door de bomen het bos niet meer? Ontdek dat je niet de enige bent én welke stappen je kunt zettenChantal
hoe-doorbreek-ik-mijn-vaste-patronenChantal
hoe-doorbreek-ik-mijn-vaste-patronenChantal
van-groei-naar-bloeiChantal
ik-wil-meer-balans-in-mijn-levenChantal
Ik wil meer balans in mijn levenChantal
Hoe-kan-ik-meer-ontspannen 4 tipsChantal
Hoe kan ik meer ontspannenChantal
Dromenvanger wat wil ik nou echt
Dromenvanger-hoe-weet-ik-wat-ik wilWay of Life Guiding
Handgebaar wat het woord ok uitbeeldt met in het midden een stralende zon als afbeelding bij blog over hoe krijg ik meer zelfvertrouwen
handgebaar dat het woord ok uitbeeldt met in het midden een stralende zon bij blog over het krijgen van meer zelfvertrouwen
Change managementChantal
Change managementChantal
EindejaarsstressChantal
Flexibiliteit en mindset bij tegenslagChantal
Chantal